Prefabrik ev fiyatları!

Türkiye’de konut fiyatlarının artmasıyla birlikte prefabrik evlere olan ilginin artması birlikte satışlar da arttı. 2016 yılının ilk dört ayında prefabrik ev alanların sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yükselişe geçti. Bu yıl prefabrik ev satışları yüzde 30’luk bir artış gösterdi. Rakamın yıl sonuna kadar yükselmesi bekleniyor. Peki prefabrik ev nedir? Prefabrik ev için ruhsat almak gerekir mi? Prefabrik ev fiyatları nedir?

 

Prefabrik ev nedir?
Prefabrik ev; ölçüleri değişken olan, istenilen alana kurulabilen, ekonomik, büyük inşaat işlerini gerektirmeyen, inşası kolay yapılan müstakil evlerdir. Şehir merkezlerinde fazla rastlanmasa da yazlık, dağ evi, küçük moteller için ideal bir ev türüdür. Prefabrik evler ses, ısı, depreme dayanıklılık konularında uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilir.

19 bin TL’ye prefabrik hazır ev!
Prefabrik evlerin avantajları nelerdir?
• Prefabrik evler kısa sürede ve kolayca kurulur.
• İmar izni olan her bölgeye yasal izinler doğrultusunda kurulabilir.
• İstenildiğinde mevcut yerinden sökülerek başka bir alana kurulabilir.
• Ev sahiplerinin zevki doğrultusunda proje çizimi yapılabilir.
• Çevreyi normal inşaatlar kadar kirletmez. Doğa ile barışıktır.
• Dış cephe süsleme avantajına sahiptir.
• Fiyat olarak ekonomiktir.
• Deprem yönetmeliğine uygun olduğundan güvenlidir.
• Isıtma açısından normal daireler gibi ısıtma sistemi kurulabilir.
• Ortalama ömürleri 30-40 yıl kadardır. Doğal şartların uygun olduğu yerlerde 50 yıla kadar bu süre çıkabilir.
• İstenilen boyutta yapılabilir.

Prefabrik ev fiyatları
Prefabrik ev fiyatları, evi satın alacağınız firmaya ve istediğiniz ölçüye göre değişiklik gösterir. Prefabrik ev fiyatları şu şekilde: Tek katlı prefabrikler yaklaşık 20.000 TL’den başlarken daha büyük ölçülerdeki, metrekaresi yüksek olan iki katlı büyük evler 80.000 TL’den başlıyor.

Dünyanın en ilginç prefabrik evleri!

Prefabrik ev çeşitleri
Prefabrik evler kaç katlı olur sorusuna cevabımız; prefabrikler tek katlı veya iki katlı olma seçeneklerin sahiptir. Kullanım alanlarına göre ev dışında iş dünyası için de iyi bir seçenektir. Örneğin askeri tesisler, özel eğitim kursları, yatakhaneler, yemekhaneler, duş ve wc kabinleri, okullar, afet konutları, ofisler için de prefabrik ev kullanılabilir.

Prefabrik ev için belediyeden ruhsat almak gerekir mi?
Prefabrik ev firmaları evlerin sadece yapım aşamasını gerçekleştirmekle yükümlüdür. Bunun dışındaki tüm işlemler prefabrik evi satın alan kişi tarafından yapılır. Evin yapılacağı bölge hangi belediyeye bağlıysa o belediyeden gerekli imar izni ve ev ruhsatı almak gerekmektedir. Bunun için de belediyeye ödenmesi gereken belli bir miktar ücret bulunuyor. Ayrıca ruhsat başvurusu yalnızca 1 kere yapılabiliyor. Başvuru tarihinden itibaren 5 yıl içinde prefabrik evin belirlenen bölgede kurulması gerekiyor. Duruma göre belediyeden ek süre istenebilir.

Kaynak: http://blog.zingat.com/prefabrik-ev-fiyatlari/